Ријеч ученика

Лука Коловић ученик је шестог разреда Основне школе „Пале“. Има једанаест година. У претходним разредима успјех на крају школске године био је одличан, а Лука се нада да ће и будућности остати тако. Поред редовних школских обавеза, Лука тренира кошарку, члан је савјета ученика, иде на додатну наставу из математике и на метеоролошку секцију. Његов разредни старјешина има само ријечи хвале.

Лазар Плазачић, члан новинарске секције

Наставник, Ана Стакић

 

 

Ђурђина Гајовић, ученица Основне школе „Пале“  (VII-3) је вуковац. Срели смо је и извршили интервју на тему „Школа“. Ђурђина тренира одбојку, биатлон, раније је тренирала кошарку и шах, иде на рецитаторско такмичење и на новинарску секцију. На питања новинара, Раде и Саре, како то све стиже, а притом има одличне оцјене и иде на разна школска такмичења Ђурђина је одговорила: „Организујем се и распоредим вријеме када ћу шта учити. Ишла сам на разна такмичења. Најтеже такмичење је било у шаху 2016-е године, али сам ипак освојила прво мјесто. На такмичењу у математици није било одабраних побједника, само су били бодови и имала сам близу 70 бодова. Није тешко бити одличан ученик. То могу сви, само то требају жељети и требају се организовати. Највећу подршку ми даје мама, брат, сестра и наставница српског језика, која ме учи на рецитаторској“.

На питање да ли има трему и да ли се плаши пораза одговорила је:“Имам трему, али све мање, јер сам се навикла на бину. Највећу трему имала сам на такмичењу у шаху (тресле су ми се ноге). Не плашим се пораза, али ми је ипак тешко када изгубим“.

На тему „Поглед у будућност“ рекла је: „Немам велики циљ. За сада размишљам о глуми, јер је то ипак један дио рецитовања, а ја се проналазим у томе. Порука за сву дјецу која се желе побољшати у школи је: „требате редовно учити и понављати, дати максимум од себе јер се труд највише исплати“.

Радојка Павловић, Сара Вуковић

Наставник, Ана Стакић